Panda ViatgesPlaça Llorenç i Barba, 2 08720 Vilafranca del Penedès, Barcelona (+34) 938 922 266 - panda@pandaviatges.cat

Informació d’interés per viatgers

Mesures preventives mèdiques

Normalment quan marxem de viatge ens hem d'informar bé del lloc on anem i els riscos que el país de destinació té. A Europa les mesures preventives són menys, ja que tots els països de la UE són "segurs" en quant a malalties.  

El problema ve quan visitem països que no són Europeus. Les mesures de prevenció s'han d'activar i ser molt més acurades. El Ministerios de Asuntos Exteriores y de Cooperación posa a la disposició dels usuaris un seguit de recomanacions segons el país a viatjar. En aquest enllaç podeu visualitzar les últimes actualitzacions per ser conscients i extremar les mesures preventives i evitar situacions de risc. 

L'altra cosa que qualsevol viatger ha de fer, sigui quin sigui el país a visitar, és inscriure's al Registro de Viajeros també facilitat per l'Estat Espanyol. Sempre ens agrada pensar que no ha de passar res quan anem de viatge però si fos el cas, amb aquest registre, l'Estat Espanyol podria localitzar el viatger més fàcilment. 

Targeta sanitària Europea

Quan marxem de viatge és fàcil posar-se malalt i més si viatgem amb canalla. Si el país a visitar és Europeu, és gairebé una obligació fer-se la Targeta Sanitària Europea. Aquesta targeta acredita el dret a rebre les prestacions sanitàries que siguin necessàries, des d'un punt de vista mèdic, durant una estada temporal al territori de l'Espai Econòmic Europeu.

Aquesta targeta ens servirà en cas d'emergència mèdica a tots els països esmentats a continuació: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Suïssa.

A través d'aquest enllaç pots sol·licitar la targeta i amb un màxim de 10 dies te l'enviaran a casa. Es molt fàcil obtenir-la i serveix de gran ajut quan necessites servei mèdic a Europa.  

Vacunes i Visat

El primer que hem de fer quan volem fer un viatge fora de la UE és assabentar-nos si necessitem Visat per entrar al país o no, en el cas que així sigui s'ha de demanar hora i fer tots els passos necessaris per aconseguir-lo. L'altra cosa a tenir en compte, és que el passaport estigui vigent, ja que el DNI no serveix fora de la UE i en molts llocs europeus tampoc. Si no tens passaport, has de demanar hora en aquest enllaç.

A continuació cal mirar si és necessari vacunar-se i de què. Un cop sapiguem si ens hem de vacunar hem de mirar molt bé quines vacunes tenim i quines ens falten, però això no és cap problema perquè si demanes hora al centre que et quedi més a prop per vacunar-te, ells amb la llibreta sanitària personal, veuran quines tens i quines no. Per demanar hora, la manera més fàcil és trucar al 061 (CatSalut respon) o al 012 (informació ciutadana) i que allà t'informin. 

 

Si ens posem malalts fora de la UE

Si ens posem malalts en un país que no és europeu la cosa canvia. Primer de tot recomanar que quan es fa un viatge llarg es miri les recomanacions per viatgers que l'Estat Espanyol mostra a la pàgina de Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.

El més recomanable quan marxem fora és tenir una assegurança mèdica que cobreixi les despeses mèdiques. Si ets d'una mútua privada, truca uns dies abans per assegurar-te què entra i quants diners cobreix l'assegurança. 

Si no tens mútua privada, l'opció més fàcil és contractar una assegurança mèdica a una asseguradora. Existeixen moltes opcions i de molt bones. Com sempre diem, s'ha de mirar molt bé què entra i sobretot la quantitat de diners que ens cobreix. No és el mateix fer-la servir a un país europeu que un país del sud-est asiàtic com pot ser Indonèsia. 

Comments

Categories

Facebook